Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: În ceea ce priveşte expunerea băncilor străine pe România (în dolari) se observă o accelerare a ritmului anual de la 4% în T2 la 12,4% în T3, până la 25,8 mld. dolari (cel mai ridicat nivel din T1 2018)

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Băncii Transilvania

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Băncii Transilvania

Autor: Mircea Nica

09.02.2021, 08:30 226

♦ Incidenţa pandemiei a fost contrabalansată de implementarea unui mix relaxat fără precedent de politici economice, potrivit Băncii Transilvania.

Expunerea băncilor străine pe România s-ar putea ameliora în trimestrele următoare datorită unor factori, printre care se regăsesc intrarea economiei reale într-un nou ciclu şi diferenţialul de rată de dobân­dă dintre România şi ţările Uniu­nii Europene, potrivit unei ana­lize realizate de An­drei Rădu­lescu, direc­tor ana­liză macro­eco­­no­mi­că în cadrul Băncii Transilvania.

„Pentru trimestrele urmă­toare progno­zăm ameliorarea expunerii băn­cilor străine pe România, scenariu susţinut de o serie de fac­tori: intrarea economiei reale într-un nou ciclu, diferenţialul de rată de dobândă dintre România şi ţările Uniunii Europene, premisele de accelerare a proce­su­lui de con­ver­genţă economică spre nivelul din Zona Euro şi oportunitatea aderării la Or­ga­nizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Eco­nomică (OCDE) până la jumătatea acestui deceniu“, se arată în analiza Băncii Transil­vania sem­nată de Andrei Rădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO