Bănci și Asigurări

Asigurătorul din Bermude Watford a intrat pe piaţa RCA cu tarife peste medie

Asigurătorul din Bermude Watford a intrat pe piaţa RCA...

Autor: Anelis Baciu

20.09.2018, 00:07 1860

Compania de asigurări Watford Insurance, deţinută in­direct de reasigurătorul cu acelaşi nume cu sediul în insule­le Bermude şi cel mai nou jucător din piaţa locală a asi­gurărilor RCA, are o politică de preţuri peste medie, do­uă simulări de oferte realizate de ZF indicând că Watford intră mai degrabă în categoria asigurătorilor consideraţi scumpi.

De exemplu, pentru un şofer în vârstă de 30 de ani şi un autoturism cu o capacitate cilindrică de 1.600 centimetri cubi Watford emite poliţa RCA pe un an la un tarif de 1.138 lei, a doua cea mai scumpă ofertă, după Allianz-Ţiriac. Totodată, tariful la care Watford emite poliţa în acest caz este cu circa 25% mai mare decât tarifele oferite de Omniasig sau Generali, arată simularea ZF. Faţă de oferta City Insurance, asigurătorul RCA cu cele mai mici preţuri, prima anuală cerută de Watford este de peste două ori mai mare.

„Preţurile sunt corelate cu riscurile asumate, strategia fiind de a oferi preţul corect împreună cu servicii de calitate ireproşabilă clienţilor noştri. În general, strategia Watford în România este orientată către segmentul de retail“, au declarat reprezentanţii Watford.

Preţurile la care Watford vinde poliţa RCA elimină astfel temerile celorlaţi jucători legate un potenţial duming, pe fondul dorinţei de a atrage rapid cât mai mulţi clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO