Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG se apropie de profit din vânzarea de asigurări pe piaţa locală

Austriecii de la VIG se apropie de profit din vânzarea...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2015, 00:05 221
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care deţine pe piaţa locală trei companii de asigurări - Asirom, Omniasig şi BCR Viaţă, s-a apro­piat de profit din activitatea de ba­ză în primele nouă luni ale anului după ce rata combinată a scăzut cu şapte punc­te procentuale, până la nivelul de 102%. Rata combinată, care se calcu­lea­ză ca raport dintre cheltuieli şi daune pe de o parte şi prime pe de altă parte, este unul dintre cei mai importanţi indi­ca­tori din asigurări şi arată cât de pro­fita­bil este un asigurător. O rată com­binată de peste 100% înseamnă pierdere din ope­raţiunile principale.
 
VIG a raportat la nivel agregat un re­zultat financiar brut de 5,5 milioane de euro pe piaţa locală în intervalul ia­nuarie-septembrie a acestui an, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă cel mai probabil plu­sul a venit din in­ves­tiţii, din moment ce din vân­zarea de poliţe aus­triecii au făcut pierdere. Cea mai mare parte a pro­fitului local, 4,7 mi­lioa­ne de euro, a venit din businessul cu asi­gu­rările de viaţă, în timp re­zultatul pozitiv din asi­gurări generale a cu­mulat 800.000 de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO