Bănci și Asigurări

Avertismentul dat de Isărescu astăzi: BNR identifică în România pentru prima oară un risc sistemic sever

Avertismentul dat de Isărescu astăzi: BNR identifică...

Autor: Liviu Popescu

07.04.2016, 11:03 64313

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat astăzi la prezentarea raportului asupra stabilităţii financiare că BNR a identificat pentru prima oară în România un risc sistemic sever.

BNR identifică pentru prima oară un risc sistemic sever. În ultimele 6 luni s-au intensificat iniţiativele legislative care îşi propun să reglementeze domeniul financiar-bancar prin intervenţia retroactivă în contractele încheiate între bănci şi clienţi. Legea privind darea în plată este cea mai cunoscută iniţiativă de acest gen; la reexaminarea legii au fost adoptate o serie de amendamente care corectează o parte dintre problemele semnalate. Dar problema de fond o reprezintă stabilitatea şi predictibilitatea cadrului legislativ.

Fotografiile care îţi taie respiraţia făcute de un fotograf l-au făcut celebru. A strâns peste 666.000 de fani

Există şi alte legislative care pot afecta serios stabilitatea, motivate şi de faptul că 2016 este un an electoral, dar desigur este doar o motivaţie, a continuat Isărescu.

"Anumite propuneri legislative recente riscă să încalce dreptul de proprietate, să contrazică fundamentele unei economii de piaţă, să creeze instabilitate."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO