Bănci și Asigurări

Banca centrală din Coreea de Sud reduce dobânzile la minime record

Banca centrală din Coreea de Sud reduce dobânzile la...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 10:17 143

Banca centrală din Coreea de Sud reduce dobânzile la minime record după o întâlnire de urgenţă organizată luni, într-o încercare de a limita şocurile economice generate de epidemia de coronavirus, potrivit FT.

Banca centrală a anunţat că reduce facilitatea de dobândă pe credite la 0,75%, de la 1,25%.

Decizia băncii vine după ce FED, banca centrală americană, a redus dobânzile aproape de zero, în încercarea de a combate încetinirea economică globală.

Economia sud-coreeană a fost afectată puternic de răspândirea virusului, care a afectat industriile exportatoare, inclusiv sectorul de tehnologie şi cel auto, în timp ce a adus o încetinire al nivelul cererii.

Ca răspuns, Seoul-ul a anunţat un pachet de încă 10 miliarde dolari la stimulul record deja pus pe masă, iar preşedintele Moon Jae-in a dat de înţeles că urmează ca guvernul să mai ia o serie de măsuri fără precedent pentru a stăvili criza.

Luni dimineaţă, numărul cazurilor în Coreea de Sud era de 8.236, cu 75 de decese, reflectând o rată de mortalitate de sub 1%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO