Bănci și Asigurări

Bancpost, profit de peste 31 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului

Bancpost, profit de peste 31 de milioane de lei în...

Autor: Mona Scarisoreanu

21.12.2016, 15:45 165

Aceste realizări sunt rezultatul eficientizării, dezvoltării businessului, dar şi al îmbunătăţirii constante a calităţii portofoliului de credite.

Astfel, în primele 9 luni ale anului, activele totale au înregistrat un avans de +5,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la valoarea de 11,1 miliarde de lei, depozitele clientelei au crescut cu 16,2%, la 8,7 miliarde de lei, iar creditele brute au atins valoarea de 5,9 miliarde de lei. Raportul credite/depozite a atins nivelul de 68%, fapt ce reconfirmă nivelul ridicat de independenţă financiară a Băncii.

În plus, pe fondul optimizării constante a operaţiunilor, cheltuielile operaţionale s-au păstrat pe un trend descrescător, cu 3,7% mai puţin comparativ cu primele nouă luni ale anului 2015.

Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătăţească, rata creditelor neperformante scăzând la 9,1%, faţă de 16,5% în aceeaşi perioadă din 2015, şi sub media sistemului de 10%.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,79%, comparativ cu nivelul de20,51% la sfârşitul anului 2015 şi de 18,75% în decembrie 2014.

„Rezultatele pozitive subliniază sustenabilitatea modelului de business şi soliditatea băncii, cu atât mai mult cu cât au fost înregistrate într-un context legislativ provocator şi un nivel scăzut al dobânzilor. Bancpost rămâne activ implicată în susţinerea clienţilor săi, concentrându-se în continuare pe dezvoltarea de soluţii financiare ce răspund cel mai bine nevoilor acestora”, a declarat Philippos Karamanolis, preşedintele executiv al Bancpost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO