Bănci și Asigurări

BCR a semnat în iulie o tranzacţie de 1 miliard de lei pentru vânzarea unui pachet de credite neperformante

BCR a semnat în iulie o tranzacţie de 1 miliard de lei...

Autor: Raluca Ghinea

31.07.2014, 09:26 921

Portofoliul de credite neperformante al băncii se ridică la 12,9 miliarde lei, cu o rată de neperformanţă de 29,3% şi o rată de acoperire de 64,5%, în urma urcării provizioanelor cu 29,5%, la 1,3 miliarde lei (292,6 mil. euro).

"BCR administrează un portofoliu de credite neperformante de aproximativ 12,9 miliarde lei, pe care s-a hotărât să-l soluţioneze într-o manieră accelerată, în vederea îmbunătăţirii semnificative a calităţii bilanţului şi performanţei financiare în viitorul apropiat", se arată într-un comunicat al băncii.

Instituţia vizează să-şi reducă soldul de credite neperformante cu 25% până la finele acestui an.

"Costurile de risc care decurg din această operaţiune sunt de aşteptat să depăşească rezultatul operaţional al băncii în anul 2014. Capitalizarea băncii va absorbi cu uşurinţă măsurile de curăţare a bilanţului menţionate mai sus şi va rămâne puternică pentru a sprijini o creştere consistentă în toate liniile de afaceri", se precizează în comunicat.

Provizioanele constituite în prima jumătate a anului au condus banca la o pierdere de 276,6 milioane lei (61,9 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO