Bănci și Asigurări

BRD intră în ”hora” loteriei fiscale: Aproape 500 de clienţi BRD au câştigat la extragere, dacă au păstrat bonurile

BRD intră în ”hora” loteriei fiscale: Aproape 500...

Autor: Raluca Ghinea

17.04.2015, 16:00 1370

"Pentru a-şi revendica premiul, ei trebuie sa depună până pe 13 mai bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate şi o cerere scrisă", se arată într-un comunicat al băncii.

BRD îşi va înştiinţa posesorii de carduri la fiecare extragere a loteriei în cazul în care au avut cel puţin o tranzacţie cu bon câştigător.

Banca are peste două milioane de carduri emise, soluţiile de internet banking şi de aplicaţii mobile fiind utilizate de peste 610.000 clienţi.

Până miercuri la ora 10.00, depuseseră cereri pentru revendicarea premiilor 4.245 de persoane cele mai multe fiind din Iaşi, Braşov şi Galaţi, cu o valoare medie a câştigului de 236 de lei, la un plafon total al premiilor de un milion de lei.

La prima extragere organizată pentru loteria bonurilor fiscale valoarea bonurilor fiscale câştigătoare, de 6 lei, a fost stabilită printr-o extragere în trei etape: o bilă pentru luna emiterii bonului - cifra 2, reprezentând luna februarie, o bilă pentru ziua emiterii bonului - 7, urmate de ultima etapă, cu trei bile reprezentând valoarea bonului - cifrele 0, 0, 6.

Pentru extragere au fost luate în considerare bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totală a unui bon între 1 leu şi 999 lei inclusiv, cuprinzând taxa pe valoarea adăugată.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Fondul total de premii este de 1 milion de lei, care se va împărţi în mod egal la numărul total de bonuri câştigătoare şi validate de ANAF.

Un bon este câştigător dacă a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează potrivit legislaţiei, sunt lizibile informaţiile, are valoarea totală exprimată în lei, egală cu valoarea extrasă, a fost emis în ziua extrasă şi nu are menţionat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de sărbători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels