Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă din piaţă, a obţinut în S1/2023 un profit de 752 mil. lei, în creştere cu 22%, la venituri de 1,8 mld. lei, plus 13%. François Bloch, CEO: Creditarea a fost puternică, cea corporate având o creştere de 18%, susţinută şi de IMM şi de companii mari

François Bloch, CEO al BRD: 
Pe segmentul persoanelor fizice, creditarea a fost mai degrabă rezilientă, cu evoluţii contrastante în structură între creditele de consum şi cele pentru locuinţe. Volumul creditelor noi pentru locuinţe a reflectat tendinţa de scădere a pieţei în contextul ratelor ridicate ale dobânzilor.

François Bloch, CEO al BRD: Pe segmentul persoanelor fizice, creditarea a fost mai degrabă rezilientă, cu evoluţii contrastante în structură între creditele de consum şi cele pentru locuinţe. Volumul creditelor noi pentru locuinţe a reflectat tendinţa de scădere a pieţei în contextul ratelor ridicate ale dobânzilor.

Autor: Claudia Medrega

04.08.2023, 09:00 244

♦ Creditarea BRD pe segmentul IMM a crescut cu 29% în dinamică anuală, iar creditarea companiilor mari a avut un plus de 12% ♦ Pe retail soldul creditelor nete a crescut cu doar 2,3% an/an l Soldul total al creditelor acordate de BRD a ajuns în S1/2023 la 37,3 mld. lei, cu aproape 8% peste S1/2022 ♦ „În perspectivă, BRD este bine poziţionată pentru a susţine creşterea şi rămâne angajată în oferirea de sprijin financiar şi know-how atât clienţilor săi, cât şi economiei în ansamblu“, susţine François Bloch, şeful BRD.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul semestru (S1) din 2023 un profit net de 752 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de rezultatul din S1/2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în S1/2023 de 768 mil. lei, cu 24% mai mare faţă de S1/2022.

„În primul semestru al anului, BRD a înregistrat o performanţă comercială dinamică şi rezultate financiare excelente, în pofida unui mediu economic care rămâne plin de provocări. Bazându-ne pe o activitate comercială solidă şi pe o calitate excelentă a activelor, grupul BRD a înregistrat în prima jumătate a anului o performanţă financiară excelentă, cu o creştere semnificativă a veniturilor, în timp ce evoluţia cheltuielilor operaţionale a fost ţinută sub control printr-o disciplină riguroasă a cheltuielilor“, a spus François Bloch, CEO al BRD.

Venitul net bancar al BRD a avansat în S1/2023 cu 13,4%, până la 1,8 mld. lei, în condiţiile creşterii veniturilor nete din dobânzi cu 19,5%, la aproape 1,3 mld. lei. Pe de altă parte, încasările nete din comisioane au scăzut cu aproape 3%, la 346 mil. lei. Cheltuielile operaţionale ale băncii au fost pe o tendinţă de creştere şi au ajuns la circa 0,9 mld. lei după o creştere cu 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO