Bănci și Asigurări

BT Capital Partners: Odată cu promovarea bursei româneşti, trei acţiuni for fi adăugate în seria de indici FTSE Equity Index, respectiv Banca Transilvania, Nuclearelectrica şi Teraplast Bistriţa

BT Capital Partners: Odată cu promovarea bursei...

Autor: Liviu Popescu

18.09.2020, 16:04 3894

​BT Capital Partners, societate de intermediere bursieră parte a grupului financiar Banca Transilvania, care include şi cea mai mare instituţie de credit din România, scrie în raportul din 18 septembrie 2020 că odată cu promovarea bursei româneşti de la piaţă de frontieră la emergentă secundară, trei acţiuni vor intra în structura indicelui FTSE Equity Index.

Astfel, acţiunile Băncii Transilvania vor fi incluse în FTSE All World, FTSE All Cap, FTSE Total Cap si Mid Cap, cele ale Nuclearelectrica în FTSE All Cap, FTSE Total Cap si Small Cap, iar Teraplast în FTSE Total Cap si Micro Cap. La ora redactării acestei ştiri acţiunile TRP se apreciază cu aproape 5%.

“Ponderea alocată României în FTSE Global All Cap ar urma să fie de 0,004%, la fel ca pentru FTSE All World, în timp ce ponderea în indicii FTSE Emerging All Cap şi FTSE Emerging este estimată la 0,038%. În urma acestor reclasificări, toate cele 12 titluri româneşti, care până acum făceau parte din seria de indici de frontieră ai FTSE Russell, vor fi eliminate din componenţa acestora”, se arată în raportul zilnic al BT Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO