Bănci și Asigurări

BT si olandezii de la Aegon vizeaza 15% din piata pensiilor private obligatorii

11.07.2007, 16:52 26

Compania BT Aegon, joint-venture creat intre Banca Transilvania si compania olandeza de asigurari de viata Aegon, tinteste un loc intre primele cinci companii de administrare a pensiilor private obligatorii, au anuntat oficiali ai grupului.
BT Aegon vizeaza o cota de piata de 15% din pensiile private obligatorii (pilonul II), neavand intentii sa opereze pe piata pensiilor private facultative (pilonul III). Compania a primit recent autorizatia de infiintare de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), fiind pe lista de asteptare a licentei de administrator de pensii obligatorii alaturi de alte 12 companii.
Capitalul social al noii companii este de circa 7 milioane de euro (aproape 23 de milioane de lei), impartit in mod egal intre BT si Aegon, iar sediul central va fi la Cluj, la fel ca si in cazul Bancii Transilvania. Compania va fi condusa de Silvia Sirb, care a fost anterior manager de sucursala la ING Bank in Cluj, timp de noua ani.
Pe partea de distributie, compania BT Aegon va profita de reteaua de vanzare a entitatilor din grupul BT.
"Vom folosi forta de vanzari a Bancii Transilvania, precum si reteaua de asiguratori a companiei BT Asigurari, dar si alte canale care ne vor facilita consolidarea pe piata, cum ar fi brokerii autorizati si specializati in acest domeniu", a declarat Silvia Sirb.
Banca Transilvania este a cincea banca de pe piata dupa dimensiunea activelor, are o retea de 390 de unitati si circa 5.200 de angajati. Parteneriatul Bancii Transilvania cu olandezii de la Aegon a fost semnat in luna aprilie a acestui an.
Piata pensiilor private obligatorii se anunta disputata, in conditiile in care cei 13 jucatori potentiali (care au depus cereri formale de intrare pe piata la CSSPP) au anuntat obiective ambitioase. Cursa pentru clienti va incepe luna viitoare, la o data ce va fi stabilita de Comisie.
Conform legislatiei in vigoare, toti salariatii sub 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii private obligatorii, optiunea fiind deschisa si angajatilor cu varsta intre 35 si 45 de ani. In timp ce primii vor putea adera doar in perioada de patru luni dintre august si noiembrie, cea de-a doua categorie va putea adera la un astfel de fond oricand, pana la atingerea varstei limita de 45 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO