Bănci și Asigurări

Cei mai mari asigurători şi-au îngroşat profiturile în 2015: primii trei au trecut de 100 mil. lei

Cei mai mari asigurători şi-au îngroşat profiturile...

Autor: Anelis Baciu

05.05.2016, 00:08 724

Cele mai mari companii de asigurări din piaţa locală au raportat anul trecut profituri în creştere faţă de 2014, ceea ce înseamnă că rezultatul financiar al pieţei de profil s-ar mai putea echilibra anul acesta, însă trecerea pe plus în 2016 este puţin probabilă.

Allianz-Ţiriac, cel mai ma­re asigurător după pri­me­le brute subscrise, con­duce şi în topul după pro­fit. Compania, al că­rei pachet de control este deţinut de nemţii de la Allianz, a obţinut anul tre­cut un profit operaţional de circa 70 mil. lei conform calculelor ZF.

„Rata profitului operaţional al Allianz-Ţiriac în total venituri din asi­gu­rări a ajuns la aproape 7% în 2015“, au precizat reprezentanţii asigurăto­ru­lui. La venituri din prime de peste 1 mld. lei, acest lucru înseamnă că profita­bilitatea s-a situat la circa 70 mil. lei.

Allianz-Ţiriac este de altfel com­pa­nia de asigurări cu cele mai bune rezul­tate financiare, asigurătorul rapor­tând profit constant. Anul trecut com­pania a obţinut un profit net de 55 mil. lei, însă două treimi din acesta s-au întors la acţionari sub formă de dividende. Allianz-Ţiriac este unul dintre puţinii asi­gu­rători locali care dau dividende, în con­­diţiile în care în ultimii ani piaţa a fost sufocată de pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO