Bănci și Asigurări

Cine cumpără Garanta? Garanta nu va putea fi cumpărată niciodată de vreun broker, mai ales că persoanele interesate nu prezintă suficientă lichiditate, spun unele surse

Cine cumpără Garanta? Garanta nu va putea fi...

Autor: Mircea Nica

25.03.2024, 10:30 1580

♦ În ultimii ani, Garanta Asigurări, deţinută de grecii de la Ethniki Hellenic a mers pe pierdere l Conform datelor ASF, compania a activat în perioada 2018-2021 cu un capital social de 28,1 mil. lei, iar în paralel pierderile înregistrate au fost de la 2,3 mil. lei până la peste 7 mil. lei ♦ În anul 2022, Garanta şi-a majorat capitalul social la 43,5 mil. lei, dar în acelaşi timp şi pierderea s-a mărit la circa 14 mil. lei ♦ Garanta Asigurări are o istorie de peste 26 de ani pe piaţa locală, fiind constituită în octombrie 1997.

Garanta Asigurări, care aparţine grecilor de la Ethniki Hellenic, a fost scoasă la vânzare, iar un grup de brokeri locali şi-au arătat interesul pentru a achiziţiona compania, dar Garanta nu va puea fi cumpărată niciodată de vreun broker pentru că nu vor putea obţine aprobarea de la ASF, conform unor surse din piaţa asigurărilor.

„Este o intenţie de la mai mulţi brokeri de a cumpăra Garanta Asigurări, dar ASF le-a dat de înţeles că nu o să le dea niciodată aprobarea pentru că în primul rând sunt brokeri, iar persoanele care erau în actul de constituire nu prezintă suficientă lichiditate. Şansele să se concretizeze ceva cu brokerii sunt zero. Signal Iduna a fost interesată să cumpere Garanta cu 1 mil. euro, dar Signal Iduna voia să o cumpere fără alţi acţionari, curată. În acţionariatul Garanta este şi Valvis, iar Valvis pentru a ieşi din acţionariat a cerut 500.000 euro şi a picat pentru că Signal Iduna nu a vrut să meargă mai sus de 1 mil. euro, mai ales că iniţial se înţelesese cu grecii care deţin Garanta pentru 1 mil. euro“, au explicat surse din piaţa asigurărilor pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO