Bănci și Asigurări

Cîţu anunţă pachete de măsuri care să atenueze efectul economic al coronavirusului

Cîţu anunţă pachete de măsuri care să atenueze...

Autor: Mihai Gongoroi

14.03.2020, 10:31 1464

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pregăteşte pachete de măsuri pentru persoane fizice şi companii care să atenueze impactul economic al pandemiei de coronavirus, potrivit unei postări pe Facebook.

„Am discutat cu reprezentanţi ai sectorului bancar. Pregătesc pachete de măsuri, pentru persoane fizice şi companii, care să atenueze efectul economic al epidemiei COVID-19. Este o chestiune de câteva zile până apar aceste măsuri", a scris, vineri seară, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Ministrul a anunţat că toate plăţile statului se fac la timp şi că MFP este în permanentă legătură cu Banca Naţională a României (BNR).

„Ministerul Finanţelor injectează în sistemul financiar lichiditatea necesară pentru a fluidiza sistemul de plăţi. Toate plăţile se fac la timp! Folosiţi sistemele electronice de plată! Suntem permanent în legătură cu BNR", a precizat Florin Cîţu.

Cîţu a scris că, la prima şedinţă de Guvern, va proroga primul termen de platã a impozitului pe clãdiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an, de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

Decizia de prorogare a primului termen de plată a impozitelor a fost luată pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu virusul Covid-19, a anunţat Florin Cîţu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO