Bănci și Asigurări

Creditarea va creşte, rezultatele financiare se îmbunătăţesc şi restructurările se apropie de final

Creditarea va creşte, rezultatele financiare se...

Autor: Claudia Medrega

30.04.2014, 00:06 191
Majoritatea băncilor se aşteaptă la o creştere a activităţii de creditare şi la îmbunătăţirea rezultatelor financiare şi văd posibilă o consolidare de mică anvergură în următoarele 12 luni, susţi­nând totodată că restructurările se apro­pie de final, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi firma de audit şi consultanţă EY.
 
Peste 80% din instituţiile de credit anticipează intensificarea activităţii de creditare, bancherii estimând creşterea cererii de credite atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Pe zona de retail, peste 65% din bănci se aşteaptă la o creştere a cererii de credite de consum, iar o proporţie mai mare, de 75%, la un avans al cererii de carduri de credit. Tot într-o proportie mare (70%) băncile anticipează creşterea cererii de creditare pentru clienţi - persoane juridice, conform „Barometrului Bancar ARB & EY“, care a inclus în eşantion bănci totalizând o cotă de piaţă în funcţie de active de peste 85%.
 
Creditarea în lei a revenit pe creştere în ultimele luni, însă creditul în valută şi-a continuat declinul, iar creditarea totală a rămas pe minus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO