Bănci și Asigurări

Daniela Ropotă, analist financiar Intercapital Invest: În general, în situaţii de criză, investiţia în acţiuni devine mai mult o loterie, pentru că nu se mai aplică regulile fundamentale uzuale

Daniela Ropotă, analist financiar Intercapital Invest:...

Autor: Sorin Pâslaru

29.06.2015, 15:11 750

În prezent, ne aflăm într-un moment de cotitură important şi nu avem cum să cunoaştem care va fi deznodământul. În general, în situaţii de criză investiţia în acţiuni devine mai mult o loterie, pentru că nu se mai aplică regulile fundamentale uzuale. Dacă ne uităm în anul 2008, toate acţiunile au avut deprecieri, indiferent de domeniul de activitate şi performanţele financiare avute, a declarat Daniela Ropotă, analist financiar la firma de brokeraj Intercapital Invest. 

Atunci când pieţele bursiere scad, pentru cei mai mulţi este un moment de retragere de pe piaţa spot. Pentru cei care au nervii mai tari, această situaţie poate fi o oportunitate de achiziţie de acţiuni ieftine dacă mizează pe o poveste cu final fericit, dar şi în acest caz sunt recomandate investiţii mici în acţiuni lichide şi solide financiar.

De asemenea, pe trend descendent, investitorii pot intra la tranzacţionare prin intermediul produselor structurate, având în vedere că alte instrumente financiare precum derivate şi short-selling nu prea se pot folosi la noi în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO