Bănci și Asigurări

Doar patru bănci mai oferă dobânzi de peste 3% la depozite

Doar patru bănci mai oferă dobânzi de peste 3% la...

Autor: Andra Oprescu

25.05.2015, 00:06 62884

Cea mai mare dobândă pentru un depozit pe un an ajunge în prezent la 3,4% şi este oferită de TBI Bank, o bancă de talie redusă din sistem. Topul este continuat Piraeus, cu o dobândă de 3,15% pe an, urmată de  Ban­ca Feroviară şi Marfin Bank, ambele cu o bonifi­caţie de 3%.

Dobânzile practicate la depozite s-au situat în ultima vreme pe un trend descen­dent, influenţat şi de „tă­ie­rile“ dobânzii-cheie de către BNR. Banca centrală a di­mi­nuat rata dobânzii de poli­tică monetară de patru ori în acest an, până la un minim istoric de 1,75%.

Un deponent care plasează 10.000 de lei într-un depozit pe un an va obţine la scadenţă, după reţinerea impozitului de 16%, o dobândă de ma­ximum 285,6 lei.

Dacă în cazul băncilor de talie redusă dobânzile mai trec totuşi de 3%, în cazul celor de talie mare acest lucru nu mai este valabil. La BRD  bonficaţia este de 2,2% pe an, iar BCR remunerează depozitele cu doar 1,9% pe an. Banca Transilvania ofe­ră pentru plasamentele pe un ano dobândă de 2,85%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziarul Financiar vă recomandă şi: 

Resetarea telefoanelor cu Android nu asigura stergerea datelor personale

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO