Bănci și Asigurări

#Dreptullabanking: Opt din zece participanţi la campania de educaţie financiară desfăşurată de ARB la Iaşi sunt de părere că românii nu sunt suficient de educaţi pe zona financiară

#Dreptullabanking: Opt din zece participanţi la campania...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2023, 13:26 86

Şase din zece participanţi la campania de educaţie financiară desfăşurată de ARB la Iaşi sunt de părere că acest domeniu este important, iar 82% cred că românii nu sunt suficient de educaţi pe zona financiară. 

Concursul de testare a cunoştinţelor de educaţie financiară şi digitală „Dreptul la Banking te învaţă arta stabilităţii financiare“ a avut loc la Iaşi în perioada 20-24 martie 2023, în cadrul campaniei #DreptulLaBanking.

Întrebaţi, pe o scară de la 1 la 5, cât de bine se consideră informaţi pe zona educaţiei financiare, 45% au acordat 3 - nota medie, aproape 27% nota 4 şi doar 7,8% nota maximă. Nota minimă (1) a fost selectată de 3,66% dintre respondenţi.

Printre întrebările care au primit cele multe răspunsuri corecte se numără “Ce reprezintă inflaţia?”(94%), “Care este scopul unei asigurări?”(96%), “Ce ar trebui să faceţi dacă observaţi activitate suspectă în contul dvs. bancar?” (97%).

La concurs au participat persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, două treimi fiind tineri cu vârsta între 18-24 ani.

Peste jumătate (52%) dintre respondenţi au afirmat că ar economisi banii dacă ar câştiga unul dintre premiile puse în joc, 13% ar cumpăra ceva pentru ei, iar 7% ar face cumpărături de Paşte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO