Bănci și Asigurări

Firma de avocatură CMS a asistat OTP Group în vânzarea operaţiunilor din România către Banca Transilvania

Rodica Manea (Corporate şi M&A) şi Eva Talmacsi (Corporate şi M&A, CMS UK)

Rodica Manea (Corporate şi M&A) şi Eva Talmacsi (Corporate şi M&A, CMS UK)

Autor: Cristina Bellu

12.02.2024, 12:59 213

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat OTP Group cu privire la acordul pentru vânzarea OTP Bank România S.A. către liderul pieţei locale din domeniu, Banca Transilvania, şi a tuturor operaţiunilor sale, pentru o valoare totală de 347,5 milioane de euro.

Tranzacţia, care marchează ieşirea completă a Grupului OTP de pe piaţa românească, după 20 de ani, este supusă analizei de către autorităţile de reglementare competente şi se estimează a fi finalizată în lunile următoare.

CMS a asistat Grupul OTP cu privire la toate aspectele de drept românesc şi englezesc, inclusiv in pregătirea procesului de vânzare din perioada exerciţiului de due diligence, redactarea, negocierea şi finalizarea acordurilor de vânzare-cumpărare şi a tuturor documentelor aferente tranzacţiei. Firma de avocatură va continua să asiste Grupul OTP în ceea ce priveşte aprobările necesare de la autorităţile bancare şi de antitrust.

Echipa multidisciplinară a CMS care a asistat Grupul OTP a fost coordonată de către Eva Talmacsi (Corporate şi M&A, CMS UK) în ceea ce priveşte aspectele de drept englezesc şi Rodica Manea (Corporate şi M&A) în ceea ce priveşte aspectele de drept românesc, cu sprijinul partenerilor Horea Popescu (Corporate şi M&A) şi Cristina Reichmann (Banking), Raluca Ionescu (counsel, Corporate şi M&A) şi Claudia Nagy (counsel, Concurenţă), Andrei Tercu (director, Taxe), Simona Strava şi Cristina Ciomos (ambele associates, Corporate şi M&A).

Echipa extinsă a inclus alţi peste 10 avocaţi din echipele de drept bancar, protecţia datelor, proprietate intelectuală, litigii şi drept penal.

OTP Bank plc., grupul bancar cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est, a fost acţionarul majoritar al OTP Bank România din 2004.

OTP Bank România deserveşte în prezent aproximativ 420.000 de clienţi retail şi peste 22.000 de clienţi corporativi / IMM-uri, având 1.800 de angajaţi şi o reţea de 96 de sucursale.

BT este cea mai mare bancă din România şi din Europa de Sud-Est, acoperind toate segmentele de clienţi şi linii de afaceri din sectorul financiar. Are peste 4 milioane de clienţi, aproximativ 10.000 de angajaţi şi o reţea puternică de sucursale în toată ţara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO