Bănci și Asigurări

Fonduri germane pentru firmele mici si mijlocii

06.07.2001, 00:00 12



Banca comerciala Carpatica impreuna cu Internationale Projekt Consult GmbH, consultantul KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) in Romania, acorda intreprinderilor mici si mijlocii credite pentru dezvoltarea de afaceri si pentru investitii in capitalul de lucru. Banii provin dintr-o linie de finantare de un milion de marci acordata celor doi de Fondul Romano-German.

Pentru a beneficia de un credit de la Carpatica solicitantul trebuie sa aiba maxim 50 de angajati permanenti, sa aiba capital privat majoritar romanesc, si, in plus, sa fi desfasurat activitate continua minim un an. De asemenea, este de preferat ca firma sa opereze in domeniul productiei, serviciilor sau comertului.

Creditele vor fi de maxim 100.000 marci acordate in marci, euro sau lei si vor viza finantarea capitalului de lucru (fond de marfa, materii prime), investitii (constructii, renovarea si amenajarea spatiilor de lucru) si utilarea si dotarea spatiului de lucru (mobilier, masini, echipamente, instalatii, linii tehnologice).

Potrivit conducerii bancii, strategia de dezvoltare se concentreaza asupra creditarii intreprinderilor mici si mijlocii. In perioada urmatoare se asteapta semnarea unei linii de finantare si cu un grup de investitori italieni.

Banca Carpatica este o banca destul de mica in sistemul bancar, dar care inca de la inceput si-a stabilit drept obiective extinderea teritoriala si cresterea ponderii creditarii in totalul portofoliului de investitii. Pentru acest an Carpatica estimeaza obtinerea unui profit de 19 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO