Bănci și Asigurări

Fresenius va ajunge la 850 de angajati peste trei ani

04.08.2008, 17:58 79

Compania Fresenius Medical Care, filiala locala a companiei germane care activeaza in domeniul produselor si serviciilor private de dializa, va avea 800-850 de angajati in 2011, cu 400 mai mult decat in prezent. Cresterea numarului de angajati va fi determinata de extinderea retelei de clinici private de dializa, care va cuprinde peste trei ani 15 unitati. In prezent, Fresenius Medical Care detine in Romania cinci clinici private de dializa, in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea si Bacau.
"In momentul de fata, cei mai multi angajati, respectiv 120, sunt in Bucuresti, in cadrul spitalului Carol Davila si in Iasi, unde avem circa 100 de salariati la spitalul C.I. Parhon. Cifra de 800-850 de angajati pentru 2011 este una care ne-ar permite sa functionam la parametri optimi", afirma Liviu Constantinescu, HR managerul companiei.
Fresenius Medical Care este activa pe piata locala prin intermediul a doua divizii, Fresenius NephroCare Romania, operatorul de clinici de dializa, si Fresenius Medical Care Romania, importator si distribuitor de produse pentru dializa. Fresenius NephroCare Romania are in prezent circa 380 de angajati, in vreme ce pentru importatorul si distribuitorul de produse pentru dializa lucreaza aproximativ 70 de persoane.
"Majorarile de personal vor avea loc in cadrul Fresenius NephroCare, in vreme ce numarul anagajatilor din Medical Care va ramane constant si pe viitor", mentioneaza Constantinescu.
Anul trecut afacerile grupului in Romania au fost de 36,57 de milioane de euro (pe cele doua companii), iar anul acesta se preconizeaza atingerea nivelului de 43 de milioane de euro. Pentru 2010, compania spera sa atinga afaceri de 62,09 milioane de euro.
"Ne-am facut o strategie de crestere pana in 2010-2011. Pana atunci, va fi oportun sa deschidem centre de dializa, iar apoi ne vom concentra pe achizitii, pentru ca se va ajunge la un nivel de stabilitate a pietei si nu va mai fi rentabil sa investesti in proiecte greenfield", spune Cosmin Bordea, director de operatiuni Fresenius NephroCare Romania. Printre competitorii companiei pe piata clinicilor private de dializa se numara Nefromed, Avitum, International Healthcare Systems, Med Center Clinic sau Renamed.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO