Bănci și Asigurări

Ghizari si Popa stau bine la BNR

30.06.2003, 00:00 76

Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Emil Iota Ghizari si viceguvernatorul Cristian Popa nu au solicitat derogari pentru functiile incompatibile, optand deja pentru posturile detinute la banca centrala, a afirmat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.
El a precizat ca in aceeasi situatie se afla si cativa directori din BNR, iar Cristian Popa a solicitat inca din luna februarie sa nu ii fie prelungit mandatul la Transfond.
Emil Iota Ghizari si Cristian Popa sunt membri ai Consiliul de Administratie al Societatii Nationale de Plati Transfond.
Potrivit lui Vasilescu, unele persoane din conducerea BNR, printre care si viceguvernatorul Mihai Bogza, presedintele Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, reprezinta Banca Nationala in diferite foruri ca efect al unor reglementari prevazute expres in legi speciale.
Pentru astfel de cazuri, oficialii BNR au adresat cereri de derogare premierului Adrian Nastase. In cazul in care aceste cereri nu sunt acceptate, reprezentantii bancii centrale se vor retrage din functiile considerate incompatibile si vor pastra pozitiile in cadrul bancii, a precizat Vasilescu.
El a apreciat ca aceste cazuri speciale impun o analiza atenta si masuri care sa rezolve conflictul specific de legi.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a stabilit ca Emil Iota Ghizari, Mihai Bogza, Cristian Popa, precum si 12 directori sau sefi de serviciu din BNR detin functii incompatibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels