Bănci și Asigurări

Liviu Dobre, CEO, Agricover Holding: Avem o cotă de piaţă de 6,9% la sfârşitul lui 2022, în creştere de la 5,7% la finalul anului 2021. Estimăm că potenţialul este în continuare considerabil

Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Autor: Florentina Niţu

04.04.2023, 09:30 540

Şeful Agricover Holding a afirmat că deşi în prezent dobânzile în piaţă sunt ridicate, investiţiile realizate de fermieri vor duce la creşterea randamentelor şi menţinerea competitivităţii.

Creditarea nonbancară pentru agricul­tură are în continuare un potenţial mare de creştere, consideră Liviu Dobre, CEO al Agri­cover Holding, unul dintre cei mai mari jucă­tori din Agrobusiness, după ce divizia de credi­tare a grupului a ajuns în 2022 la valoarea de 2,84 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de 6,9%.

„Agricover Credit este un jucător impor­tant în finanţarea agriculturii româneşti, cu o cotă de piaţă de 6,9% la sfârşitul anului 2022, în creştere de la 5,7% la finalul anului 2021, având din 2018 o tendinţă generală de creş­tere. Estimăm că potenţialul acestui segment de activitate este în continuare considerabil, ţinând cont, în special, de nevoia de a investi în soluţii de digitalizare pentru a creşte produc­tivitatea şi de a eficientiza lucrările în cadrul fermelor. În acest context, chiar dacă dobân­zile în piaţă sunt ridicate, aceste investiţii rea­lizate acum vor duce la creşterea randamen­telor, rămânând în acelaşi timp competitivi pe pieţele respective“, a spus Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding într-un răspuns pe e-mail la întrebările ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO