Bănci și Asigurări

Matei Păun, BAC Investment: Am intermediat o finanţare de 15 mil. euro pentru Romcab de la BII

Matei Păun, managing partner la BAC Investment: Finanţarea destinată investiţiilor este contractată pe şapte ani şi-i va permite companiei să facă un salt important

Matei Păun, managing partner la BAC Investment: Finanţarea destinată investiţiilor este contractată pe şapte ani şi-i va permite companiei să facă un salt important

Autor: Andra Oprescu

08.04.2015, 00:06 1669
Producătorul de cabluri electrice Romcab a obţinut o finanţare de 15 de milioane de euro de la Banca Internaţională de Investiţii, operaţiunea fiind intermediată de BAC Investment, care are un parteneriat de peste doi ani cu această bancă.
 
„Săptămâna trecută a fost semnată o fi­nan­­ţare de la Banca Internaţională de In­vestiţii de 15 de milioane de euro pentru Romcab. Este a doua finan­ţa­re de acest tip de care ne-am ocupat în Ro­mânia. Prima a fost făcută de BT Leasing, care a obţinut o finanţare de la această bancă în valoare de 10 milioane de euro“, a spus Ma­tei Păun, managing partner la BAC Investment.
 
Banca Internaţională pentru Investiţii, cu sediul la Moscova, investeşte doar în cele nouă state membre ale sale: România, Slovacia, Mon­golia, Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Viet­nam şi Rusia.
 
Anul trecut banca a acordat finanţări de circa 150 de milioane de euro şi intenţionează să investească aproximativ 100 de mil. euro în acest an. Fondată în 1970, banca are fonduri proprii în valoare de 374  mil. euro.
 
Jumătate din banii împrumutaţi de Rom­cab sunt destinaţi investiţiilor şi-i jumătate finanţării capitalului de lucru, potrivit lui Păun.
 
„Finanţarea destinată investiţiilor este contractată pe şapte ani şi va permite companiei să facă un salt important“, mai spune acesta. Romcab Târgu-Mureş, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Prosszer, produce cabluri pentru industria auto, construcţii şi pentru infrastructura de comunicaţii.
 
Romcab a avut anul  trecut afaceri de 653 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de anul anterior, şi un profit de 32 milioane de lei.
 
Bac Investment colaborează cu Banca Internaţională de Investiţii de peste doi ani şi a intermediat până acum finanţări de circa 65 de milioane de euro, incluzând două finanţări în Bulgaria.
 
„Având în vedere că această bancă nu este o entitate reglementată de BNR, abordarea este mai flexibilă. Procesul de aprobare este mai uşor, timpul este mai scurt. Pentru o companie care se află în discuţii de câteva luni cu băncile acest lucru contează. Spre exemplu, la Romcab procesul de aprobare a durat mai puţin de o lună, circa 2-3 săptămâni. Toto­dată, condiţiile privind garanţiile sunt mai flexibile. Costul nu este marele avantaj“, a mai spus Păun.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO