Bănci și Asigurări

Nemţii de la Allianz aduc un austriac şef la Bucureşti

Autor: Ciprian Botea

29.06.2012, 00:07 208

Grupul german Allianz l-a desemnat pe austriacul Remi Vrignaud pe poziţia de director general al subsidiarei locale Allianz-Ţiriac, el urmând să îl înlocuiască din luna august pe Rangam Bir, care a condus compania în ultimii trei ani.

Vrignaud, 36 de ani, a deţinut în ultimul deceniu mai multe funcţii de conducere în cadrul Allianz Elementar, subsidiara austriacă a grupului german.

El va prelua conducerea Allianz-Ţiriac pe 1 august şi urmează să primească avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Rangam Bir, care a condus Allianz-Ţiriac într-o perioadă dificilă traversată de industria asigurărilor, va prelua o funcţie de management în cadrul diviziei din Singapore a grupului german. El fusese promovat la conducerea Allianz-Ţiriac în primăvara lui 2010.

Afacerile Allianz-Ţiriac au fost lovite semnificativ de criza economică, subscrierile coborând cu două cifre în 2010 şi 2011. Compania a încheiat anul trecut pe locul doi în piaţa asigurărilor generale, având venituri din prime de 812 milioane de lei (190 mil. euro), în scădere cu 13%.

Mişcarea nemţilor de la Allianz nu este singulară în piaţă, mai multe companii mari de asigurări schimbându-şi conducerea în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO