Bănci și Asigurări

Olandezii de la Aegon intra iar in cursa pentru Asiban

05.03.2008, 17:31 17

Grupul olandez Aegon este din nou interesat de achizitia Asiban si desfasoara acum un proces de due-dilligence, dupa ce la inceputul lunii trecute s-a retras din cursa pentru preluarea asiguratorului, potrivit unor surse din piata.
Aegon completeaza astfel lista celor care ar putea depune oferte angajante pentru achizitia a 100% din Asiban, lista pe care se mai afla grupurile AXA, Groupama, Generali, Uniqa, Fondiaria sau Eureko. Data depunerii ofertelor angajante, stabilita initial la 6 martie, a fost amanata cu circa o saptamana.
Actionarii Asiban, una dintre cele mai mari companii de pe piata locala, sunt BCR, BRD-SocGen, Banca Transilvania si CEC, fiecare cu o participatie de 25%. Bancile sunt consiliate in procesul de vanzare de banca europeana de investitii Rothschild si de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii. Asiban nu a publicat inca rezultatele financiare pentru 2007. In primele noua luni ale anului trecut, compania a inregistrat prime brute subscrise de 445 mil. lei, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada din 2006. Profitul brut al Asiban in primele trei trimestre a fost de 6,9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO