Bănci și Asigurări

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit anul trecut 47 milioane de lei pentru dosarele deschise în baza asigurărilor de sănătate, în special pentru servicii de laborator, imagistică, ginecologie recuperare medicală şi ORL

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit anul trecut 47...

Autor: Roxana Rosu

28.03.2024, 10:56 11

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit anul trecut pentru cele aproximativ 157.000 de dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate din portofoliu aproximativ  47 milioane de lei, specializările accesate cel mai frecvent fiind medicina de laborator, imagistica, ginecologia, recuperarea medicală şi ORL.

Media de vârstă a persoanelor care au folosit serviciile medicale incluse în asigurarea OMNI+ în 2023 este de 38 de ani. OMNIASIG a acoperit peste 260.000 de servicii medicale pentru cei aproximativ 40.000 de asiguraţi prin intermediul asigurării de sănătate.

Femeile au apelat mai des decât bărbaţii la serviciile incluse în asigurarea de sănătate. Media accesărilor pentru femei a fost de 5,4, respectiv 4,5 pentru bărbaţi.

Totodată, în 2023 s-a observat o frecvenţă mai mare de utilizare a beneficiilor asigurării în rândul membrilor de familie, faţă de accesările angajaţilor asiguraţi. Media accesărilor pentru membrii de familie a fost de 5,5, comparativ cu media angajaţilor asiguraţi de 4,9. Beneficiile asigurării de sănătate au fost accesate preponderent de angajaţi din domeniile IT, industria financiară şi comerţ.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piaţa asigurărilor din România şi are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare. Compani are peste 1.100 de angajaţi pe piata locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO