Bănci și Asigurări

Profit de 48 mil. euro pentru UniCredit Tiriac in semestrul I

04.08.2008, 18:24 26

UniCredit Tiriac Bank, filiala locala a gigantului financiar italian UniCredit, a obtinut in primul semestru un profit net de 177 de milioane de lei (echivalentul a 48 mil. euro), in crestere cu 17%, in lei, fata de primele sase luni din 2007.
"In primul semestru al acestui an am definit prioritatile pe diverse segmente de activitate, am imbunatatit atributele produselor strategice din portofoliul nostru si am initiat extinderea teritoriala", a afirmat Rasvan Radu, presedintele executiv al bancii. UniCredit Tiriac si-a extins reteaua teritoriala cu 36 de unitati de la inceputul anului, iar pe fondul cheltuielilor mai mari, raportul costuri/venituri a urcat de la 47,5% la 49,4%. Banca a ajuns sa opereze in iunie 177 de unitati, insa reteaua va continua sa creasca, pana la 300 de unitati in 2010.
"Veniturile realizate au atins un nivel mai inalt decat anul trecut, fiind rezultatul unei cresteri rapide a vanzarilor", a spus Stanislav Georgiev, directorul financiar (CFO) al bancii. In primul semestru, UniCredit Tiriac a realizat venituri din exploatare de 530 de milioane de lei (145 mil. euro), mai mari cu 23%, in lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"Indicatorul cheie de masurare a performantei, valoarea economica adaugata (EVA), a depasit 100 de milioane de lei (27 mil. euro) in primul semestru, incluzand profitul net al bancii minus costul capitalului", mai spune Georgiev.
Activele UniCredit Tiriac au crescut cu 12% in prima jumatate a anului, ajungand la 14,4 miliarde de lei (3,95 miliarde de euro). Italienii raman astfel in spatele Volksbank, ale carei active au ajuns la 4,5 miliarde de euro in iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO