Bănci și Asigurări

Trezoreria se pregateste sa vanda direct titluri de stat

30.04.2008, 17:10 27

Trezoreria statului va prelua organizarea licitatiilor pentru vanzarea de titluri de stat de la BNR in scurt timp, odata cu implementarea unui nou sistem informatic dedicat.
In prezent, BNR asigura plasarea si adjudecarea emisiunilor de titluri de stat, actionand ca agent de plasare, sub mandatul Ministerului Finantelor. "Rezultatele licitatiilor ar urma sa fie transferate in timp real in sistemul electronic de decontare si depozitare a titlurilor de stat existent la BNR, printr-o conexiune speciala, care sa permita procesarea automata", au anuntat Finantele. Platforma informatica este furnizata de Reuters. Sistemul actual de organizare a licitatiilor are la baza o aplicatie semiautomata, dedicata pietei primare, dezvoltata la BNR. Derularea licitatiilor pentru titluri de stat necesita acum o perioada de cateva ore pentru prelucrarea si centralizarea ofertelor si anuntarea rezultatelor. Ministerul este in curs de implementare a unei solutii informatice care sa permita si listarea la Bursa a titlurilor de stat. Solutia, agreata cu BNR, CNVM si Depozitarul Central, va permite tranzactionarea simultana a titlurilor la bursa si pe piata interbancara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO