Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice şi-a multiplicat de 3,5 ori vânzările la export

Antibiotice şi-a multiplicat de 3,5 ori vânzările la...

Autor: Roxana Pricop

18.12.2015, 00:06 610
Antibiotice Iaşi (ATB), cel mai important producător român de medicamente generice, a raportat o creştere de 3,5 ori a valorii a exporturilor în ultimii şase ani.
 
Compania este prezentă pe pieţele externe cu un număr de 70 de medicamente şi substanţa activă nistatină, cel mai vândut produs la export, pentru care Antibiotice a devenit lider mondial, din anul 2013. Antibiotice are semnate peste 120 de parteneriate în peste 70 de ţări ale lumii.
 
„De-a lungul timpului am continuat să ne transformăm ca organizaţie, să evoluăm ca profesionişti, ajungând astăzi să măsurăm vârsta de 60 de ani”, a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice.
 
Compania a împlinit recent 60 de ani de activitate. Pe bursa de la Bucureşti, Antibiotice s-a listat în anul 1997. Din momentul listării până în prezent, acţiunile ATB au multiplicat de 2,6 ori banii investitorilor. Spre comparaţie, indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, ce include cele mai lichide zece acţiuni, a multiplicat de 6,8 ori banii investitorilor în acelaşi interval. În prezent, Antibiotice are o capitalizare bursieră de 359 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO