Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a sărit de pragul de 5 miliarde de lei pe bursă

Banca Transilvania a sărit de pragul de 5 miliarde de...

Autor: Roxana Pricop

09.01.2015, 00:04 1131

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia bancă din sistem după ac­tive, a ajuns în prezent la o capitali­zare bur­sieră de 5,1 miliarde de lei (1,13 mld. euro), după ce acţiunile sale au cres­cut cu 24% în ultimele două săptămâni. Avan­sul acţiunilor TLV a însemnat un plus de aproape un miliard de lei la capita­lizarea băncii.

Acţiunile băncii se tranzacţionau în şedinţa de joi în creştere cu 1,98%, până la preţul de 1,958 lei/titlu, faţă de un avans de 1% al indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti. Faţă de 17 decembrie 2014, când preţul acţiunilor TLV a coborât la 1,57 lei/titlu din cauza temerilor investi­torilor cu privire la preluarea Volk­s­bank, acţiunile TLV au acum un avans de 24%.

Pe 10 decembrie, Banca Transil­vania a anunţat că va cumpăra Volk­sbank România, moment în care ac­ţiunile TLV se tranzacţionau la o cotaţie de 1,73 lei/titlu.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO