Burse - Fonduri mutuale

Broker: Când panica de pe burse se va opri, investitorii vor descoperi că multe acţiuni s-au ieftinit mai mult decât meritau

Broker: Când panica de pe burse se va opri, investitorii...

Autor: Radu Bostan

24.08.2015, 10:51 5974

"Panica" de pe burse, transmisă prin contagiune de pe piaţa chineză până la piaţa mică de la Bucureşti, se va opri la un moment dat, iar investitorii ar putea descoperi atunci că unele acţiuni s-au ieftinit într-atât încât au devenit atractive pentru achiziţii, spune un broker.

"Probabil că atunci când această stare va începe să se stingă, când sentimentul negativ se va epuiza, o să se descopere că multe acţiuni au scăzut mai mult decât meritau, sau decât era normal, şi o să înceapă să apară cumpărători. Întotdeauna există şi reversul medaliei în astfel de situaţii, ceea ce poate să genereze profituri pentru cei care au curaj să intre în astfel de momente ale pieţei", spune Mihai Chişu, broker la Swiss Capital.

Indicele BET a deschis în scădere cu 4%, iar unele dintre cele mai populare acţiuni, precum Banca Transilvania şi BRD, scădeau cu 4-5% la începutul şedinţei.

Bursele din întreaga lume scad luni dimineaţă, în contextul temerilor privind încetinirea activităţii economice în China, care a determinat prăbuşirea pieţei din Shanghai cu 8%.

"Peste tot în lume au fost scăderi, e normal să fie şi aici panică. Veştile negative călătoresc, au un impact şi în pieţele mai mici. De asemenea, sunt foarte mulţi investitori care sunt activi în multe pieţe, şi în Europa şi în Asia, şi atunci când se retrag de pe bursă o fac în mod agregat", a spus Chişu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO