Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj şi-a făcut firmă de administrare şi vrea să lanseze două fonduri mutuale

Broker Cluj şi-a făcut firmă de administrare şi vrea să lanseze două fonduri mutuale

Grigore Chiş, directorul general al Broker Cluj. Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Cojocar

21.10.2012, 19:24 894

Broker Cluj, singura firmă de brokeraj listată pe bursă, a înfiinţat la finalul lunii trecute o societate de administrare a investiţiilor (SAI) şi intenţionează să lanseze în prima fază un fond monetar şi altul diversificat, scopul vizat fiind diversi­ficarea surselor de venituri şi îmbunătăţirea profitabilităţii.

Conducerea Broker Cluj spune că este pe ultima sută de metri cu depunerea documentaţiei la CNVM pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de administrare a investiţiilor.

"Vrem să oferim actualilor şi potenţialilor clienţi o paletă cât mai largă de servicii financiare clasificate pe risc. Să avem un fond monetar, un fond diversificat şi mai avem alte două intenţii de lansare a unor fonduri pe care le vom anunţa la momentul potrivit. Dorim de asemenea să lansăm un produs structurat pe indicele BET-FI. Vom porni cu un fond mo­netar care să ofere un randament cu 2-3 puncte procentuale peste dobânda medie bancară şi să terminăm cu tranzacţii în marjă cu levier de 10. Adică dacă ai 10.000 de lei să ai posi­bilitatea să împrumuţi 100.000 de lei", spune Grigore Chiş, directorul general al Broker Cluj.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO