Burse - Fonduri mutuale

Bursa a aprobat listarea obligatiunilor BCR

13.03.2007, 19:45 15

Comisia de inscriere la Cota a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si-a dat ieri avizul pentru listarea obligatiunilor BCR, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache.
"Obligatiunile BCR au fost admise la tranzactionare, decizia finala urmand sa fie luata in sedinta de vineri a Consiliului Bursei. Data intrarii la tranzactionare a titlurilor va fi stabilita in urma discutiilor cu emitentul", a precizat Farmache. BCR a depus la inceputul anului documentatia necesara in vederea admiterii la tranzactionare a obligatiunilor la Bursa.
BCR a derulat, in perioada 8-21 noiembrie 2006, o oferta publica pentru vanzarea de obligatiuni in valoare de 200 mil. lei (58,8 mil. euro). Investitorii au subscris obligatiuni in valoare de 242 mil. lei (71,1 mil. euro), doua treimi din plasamente apartinand investitorilor straini.
Obligatiunile BCR au o maturitate de trei ani si o dobanda anuala de 7,25%. Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard & Poor's.
BCR intentioneaza sa deruleze in acest an o noua emisiune de obligatiuni cu o valoare cuprinsa intre 400 si 500 mil. lei (pana la 150 mil. euro), titlurile urmand sa fie vandute, cel mai probabil, pe piete externe.
BCR, detinuta de grupul austriac Erste, este cea mai mare banca din Romania, cu active totale de peste 14 miliarde de euro.
Valoarea totala a emisiunilor de obligatiuni corporatiste listate in prezent la Bursa se ridica la 656,8 mil. lei (193,2 mil. euro). Cea mai mare este emisiunea de obligatiuni a Bancii Mondiale in valoare de 525 mil. lei (150 mil. euro), obligatiunile Bancii Mondiale tranzactionandu-se la Bursa din octombrie 2006.
Printre emitentii de obligatiuni corporatiste se mai numara trei banci, BRD, Carpatica si Procredit Bank, si o societate de leasing, International Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO