Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Fondul Proprietatea vrea să acorde acţionarilor dividende cu un randament de 12%. Acţiunile cresc

Bursă. Fondul Proprietatea vrea să acorde acţionarilor...

Autor: Liviu Popescu

27.03.2024, 00:03 767

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) cheamă acţionarii pentru a aproba printre altele aprobarea distribuirii unui dividend brut de 0,06 lei pe acţiune din rezultatul reportat al anului 2023.

Propunerea este condiţionată de aprobarea acoperirii din diverse elemente ale rezultatului reportat, a pierderii contabile de 904 mil. lei din anul precedent.

„Aprobarea începerii plăţii dividendelor la data de 7 iunie 2024 (Data Plăţii acestei AGOA astfel cum este definită la punctul 9 al acestei AGOA) către persoanele înregistrate ca acţionari ai Fondului Proprietatea la data de 17 mai 2024 (Data de Înregistrare, astfel cum este definită la punctul 9 al acestei AGOA). Acţiunile proprii nu conferă dreptul de a încasa dividende”, potrivit convocatorului.

Acţiunile FP se tranzacţionează la 0,526 lei pe unitate. Ieri după amiază se apreciau cu 3%. Fondul are o capitalizare de 2,9 mld. lei. Printre alte puncte pe ordinea de zi a AGA se numără aprobarea reducerii capitalului social de la 2,9 mld. lei la 1,8 mld. lei prin anularea a 2,1 mld. acţiuni proprii achiziţionate de fond în cursul anului 2023 prin programele de răscumpărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO