Burse - Fonduri mutuale

Bursa le face un cadou brokerilor: comisioane cu 50% mai mici până la sfârşitul anului

Autor: Andrei Chirileasa

17.11.2010, 10:33 31

Consiliul de Administraţie al Bursei deValori Bucureşti (BVB) a hotărât în şedinţa de marţi 16 noiembriereducerea comisioanelor de tranzacţionare cu 50% pentru toateinstrumentele financiare disponibile la tranzacţionare pe pieţeleadministrate de BVB.

Reducerea este valabilă în perioada 17 noiembrie - 31 decembrie2010. Astfel, dacă pentru tranzacţionarea acţiunilor pe piaţaprincipală (regular) se plătea până acum un comision de 0,117% lavânzare şi 0,045% la cumpărare, până la finele anului comisioanelevor fi de 0,0585% la vânzare şi 0,0225% la cumpărare.

Bursa percepe aceste comisioane de la firmele de brokeraj carefolosesc sistemul BVB, care le includ mai departe în comisioanelepercepute de la clienţi. O scădere a comisioanelor de către BVB artrebui să determine astfel şi o scădere a comisioanelor plătite deinvestitori brokerilor, însă unele firme de brokeraj ar puteafolosi aceste reduceri pentru a-şi mai regla poziţia financiară pefinalul anului, în condiţiile în care brokerii s-au confruntat înultimele luni cu o scădere dramatică a veniturilor pe fondultranzacţiilor mici de pe Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO