Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Micii investitori au subscris 20% din acţiunile alocate lor în prima zi a ofertei de listare a Premier Energy: ordine de 29 mil. lei. „Începutul este promiţător“

Bursă. Micii investitori au subscris 20% din acţiunile...

Autor: Liviu Popescu

09.05.2024, 07:00 2181

Prima zi a ofertei de vânzare de acţiuni Premier Energy, atât prin majorare de capital cât şi vânzare din partea acţionarului majoritar, adică fondul de investiţii EMMA, a adus subscrieri de 1,36 milioane de acţiuni din partea micilor investitori, potrivit datelor agregate de ZF.

La preţul de 21,5 lei la care subscriu aceştia înseamnă tranzacţii de 29 mil. lei. Ei au alocat 20% din ofertă, adică 7,2 milioane de acţiuni în scenariul de bază, care presupune vânzarea a 39 de milioane de acţiuni. Cu alte cuvinte, doar miercuri investitorii de retail au subscris o cincime din oferta alocată lor.

„Consider că începutul este unul promiţător: s-a subscris aproape o cincime din tranşa alocată iniţial. În ritmul acesta, ar fi posibil ca până vineri să se subscrie în totalitate tranşa alocată iniţial investitorilor“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest Focşani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO