Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 de la Cernavodă a fost resincronizata la Sistemul Energetic Naţional

Bursă: Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 de la...

Autor: Cristina Bellu

07.05.2024, 09:58 906

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), unicul producător local de energie nucleară, a anunţat marţi la BVB că Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost resincronizata la Sistemul Energetic National.

“Unitatea 2 CNE Cernavoda a fost oprita in mod controlat pe 30 aprilie pentru realizarea unor lucrari de reparatie in partea clasica a Unitatii, fara impact pe partea nucleara. Oprirea controlata si  lucrarile de reparatie s-au realizat conform procedurilor aplicabile in astfel de situatii, fara impact asupra securitatii nucleare, mediului, personalului sau populatiei”, menţionează anunţul companiei.

Nuclearelectrica a încheiat 2023 cu un profit net de 2,5 miliarde de lei, în scădere cu 10% prin raport cu anul precedent, şi venituri din exploatare în valoare de 7,6 miliarde, plus 16%. EBITDA a atins 3,1 miliarde de lei, minus 13,1%, în timp ce cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 43,6% la 5,1 miliarde.

Acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 0,10% anul acesta, pe un rulaj de 150 de milioane de lei. Dinamica din ultimele 12 luni este de plus 4,8%, pe o lichiditate de 480 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO