Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Premier Energy se pregăteşte să vină la Bursa de Valori la o evaluare de 2,5 mld. lei. Oferta, încheiată la preţul de 19,5 lei

Bursă. Premier Energy se pregăteşte să vină la Bursa...

Autor: Liviu Popescu

16.05.2024, 00:07 3072

Oferta de listare a furnizorului de gaze naturale şi electricitate Premier Energy (simbol bursier PE) la Bursa de Valori Bucureşti a fost un succes în contextul în care pe tranşa investi­torilor de retail gradul de subscriere a fost de circa 700%, iar Bloomberg notează că interesul a fost mare şi pe segmentul marilor investitori – acolo unde este format preţul.

Cel din urmă a fost stabilit de consorţiul de intermediere şi companie la 19,5 lei, adică spre limita superioară a intervalului de preţ cuprins între 19 şi 21,5 lei din oferta de listare, potrivit unui mesaj venit pe platforma Bloom­berg şi analizat la scurt timp de ZF.

 La preţul de 19,5 lei, capitalizarea companiei este 2,5 mld. lei, arată calculele ZF. În perioada următoare compania va anunţa valoarea finală a ofertei de listare şi dacă este cazul care vor fi alocările între tranşe – retail /instituţional. Tranşa investitorilor de retail, cu o alocare de 20% din ofertă, a strâns subscrieri de 1,1 mld. lei fiind introduse ordine pentru achiziţia a 51 milioane de acţiuni.

Această tranşă avea alocate 7,2 mil. acţiuni în scenariul standard – care nu ia în calcul suplimentarea cu 20%, care acum are şanse mare de a fi materializat dat fiind interesul ridicat, ceea ce înseamnă 13 acţiuni primit la 100 subscrise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO