Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Simtel Team, liderul naţional în domeniul energiei regenerabile, anunţă o creştere de 200% pe profitul net, respectiv o scădere de 30% pe cifra de afaceri în T1/2024

Bursă. Simtel Team, liderul naţional în domeniul...

Autor: Eduard Ivanovici

21.05.2024, 18:34 3154

Compania de inginerie şi tehnologie Simtel Team, care se pregăteşte să se transfere de pe piaţa AeRO pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, a înregistrat în primele trei luni din an cu un profit net de 4,96 milioane de lei, în creştere cu 199% faţă de T1/2023.

Totodată, cifra de afaceri s-a diminuat cu 31%, de la 65,3 milioane la 45 de milioane de lei la 31 martie 2024. Cheltuielile de exploatare s-au redus cu 38% la 39,4 milioane, iar activele au scăzut cu 7% la 179,8 milioane, arată datele din raportul financiar.

„Dimensiunea medie a proiectelor aflate în lucru în acest moment este de 4,4 ori mai mare decât cea a proiectelor implementate pe parcursul anului 2023, tendinţă pe care compania o observă si pentru noile proiecte care se vor adăuga portofoliului de implementare în perioada imediat următoare.”

Capacitatea totală a proiectelor aflate deja în proces de implementare în anul 2024 este cu peste 20% mai mare faţă de capacitatea totală a proiectelor care au fost implementate anul trecut, scriu reprezentanţii Simtel.

Cheltuielile cu materiile prime şi materialele auxiliare sunt în strânsă corelaţie cu cifra de afaceri, scăderea la nivelul acestor cheltuieli fiind în linie cu variaţia cifrei de afaceri, pe fondul modificării de către companie a modelului de business odată cu creşterea semnificativă a dimensiunii, reiese din raport.

„Veniturile şi cheltuielile bugetate pentru anul acesta vor avea o altă dinamică comparativ cu anii anteriori, una care presupune o creştere a veniturilor şi cheltuielilor în a doua parte a anului, în linie cu graficele de execuţie pentru noile proiecte de dimensiuni mari. Având în vedere toate aceste aspecte, suntem optimişti cu privire la realizarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, contractele aflate în negociere sau deja semnate, alături de măsurile eficiente de gestionare a costurilor, oferind motive solide pentru a previziona încheierea anului conform aşteptărilor”, spune Mihai Tudor, CEO-ul Simtel.

Simtel este liderul pieţei locale de energie regenerabilă, având o evaluare bursieră de 443,3 milioane de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 77% în ultimul an, pe o lichiditate de 55 de milioane de lei. Din acţionariat fac parte fondatorii Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, cu participaţii de circa 23%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels