Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transgaz cheamă acţionarii să voteze înfiinţarea unei societăţi pentru transportul hidrogenului

Bursă. Transgaz cheamă acţionarii să voteze...

Autor: Eduard Ivanovici

26.04.2024, 14:21 688

Consiliul de administraţie al transportatorului naţional de gaze naturale Transgaz (TGN) a convocat pe 5 iunie adunarea generală extraordinară a  acţionarilor pentru a vota înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată, specializată în transportul hidrogenului, potrivit unui raport publicat vineri la Bursă.

Propunerea prevede „mandatarea domnului Ion Sterian, în calitate de director general al Transgaz, să deruleze toate formalităţile legale necesare înfiinţării societăţii cu răspundere limitată şi să semneze toate documentele aferente formalităţilor respective, inclusiv statutul societăţii ce urmează a fi înfiinţată”.

Acţiunile TGN se tranzacţionează în scădere cu 10,7% în ultimele 12 luni şi în creştere cu 0,6% în 2024, sub dinamicile afişate în aceste perioade de indicii BET şi BET-NG. Compania este evaluată la 3,6 miliarde de lei.

În 2023, Transgaz a înregistrat un profit de 172,4 milioane de lei la nivelul întregului grup, în scădere cu 50% faţă de anul precedent. Veniturile din activitatea de exploatare, înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12, au atins 1,78 miliarde de lei, plus 13%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO