Burse - Fonduri mutuale

Bursele americane au înregistrat vineri cea mai accelerată creştere din 2008, după ce Trump a declarat Urgenţă Naţională. Dow Jones plus 9,4%, S&P 500 plus 9,2% şi Nasdaq plus 9,3%. Petrolul creşte cu 5%

Bursele americane au înregistrat vineri cea mai...

Autor: Alex Ciutacu

13.03.2020, 22:54 908

Pieţele bursiere din SUA au înregistrat creşteri accelerate vineri, în contextul în care Wall Street-ul şi-a revenit uşor după pierderile de joi – când bursa a înregistrat cele mai mari pierderi de la crahul din 1987 cunoscut drept „Lunea Neagră”.

Indicele Dow Jones a închis şedinţa de vineri cu o creştere de 9,4% la 23.185 de puncte – marcând cea mai mare creştere într-o singură şedinţă din istoria indicelui.

Indicele S&P 500 a înregistrat o creştere de 9,2%, închizând şedinţa la 2.711 puncte, în timp ce indicele Nasdaq a închis şedinţa pe o creştere de 9,3% la 7.874 de puncte.

Indicii au înregistrat ziua cu cele mai mari creşteri din 2008.

„Volatilitatea, aşa cum le amintesc mereu oamenilor, înseamnă mişcări majore în ambele direcţii. După cea mai mare scădere din ultimii 30 de ani, nu este surprinzător să vedem o revenire”, a spus Randy Frederick, vicepreşedinte pentru tranzacţionare şi derivate în cadrul Charles Schwab, citat de CNBC.

Pieţele de acţiuni au crescut după ce preşedintele Donald Trumpa a anunţat Urgenţă Naţională în SUA, deblocând o resursă financiară de urgenţă de 50 miliarde dolari.

Administraţia a anunţat că va rezolva problema deficitului de echipamente de testare începând chiar de săptămâna viitoare.

Mai mult, Trump a spus că a dat indicaţii Departamentului de Energie să achiziţioneze petrol pentru rezerva strategică a Statelor Unite, ceea ce a încurajat preţurile în piaţa petrolului.

Preţul petrolului creşte cu 5% vineri după anunţul lui Trump, după o săptămână în care preţurile au scăzut cu 24%.

Cotaţia WTI arată că barilul de petrol a crescut cu 5,1% la 33,13 dolari per baril, în timp ce cotaţia internaţională pentru petrol Brent a înregistrat o creştere de 5,1% la 34,93 dolari per baril.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO