Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene, la maximele ultimelor şase săptămâni

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Marius Oncu

15.07.2013, 21:07 247

Acţiunile europene au închis în creştere şedinţa de luni, la maximul a aproape şase săptămâni, după ce China a raportat o creştere economică de 7,5% în trimestrul al doilea, în linie cu aşteptările analiştilor, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Commerzbank au crescut cu 4,7%, susţinute de anunţul că banca germană a vândut un portofoliu de credite în valoare de 5 miliarde de euro către Wells Fargo şi Lone Star Funds.

Indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,4%, după ce pe parcursul zilei a atins o creştere maximă de 0,7%. Indicele a crescut cu 2,7% săptămâna trecută, avans favorizat de declaraţia preşedintelui Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, care a afirmat că economia americană are încă nevoie de programul de sprijin al băncii centrale. „Acţiunile sunt activul cel mai bun într-o lume în care se tipăreşte tot mai multă lichiditate, indiferent de ce face Fed. Va exista volatilitate, dar nu mă aştept la o nouă criză europeană în următoarele luni“, a declarat Marino Valensise, manager la fondul Baring Asset Management.

Marile pieţe de capital la nivel global au fost influenţate pozitiv de anunţul Chinei privind o creştere economică de 7,5% în trimestrul al doilea, faţă de perioada similară a anului anterior. Pentru primele trei luni ale anului, China a raportat o creştere a PIB de 7,7%.

Principalii indici au crescut pe 13 din cele 18 pieţe din Europa de Vest. Indicii FTSE 100 (Londra) şi CAC 40 (Paris) au urcat cu câte 0,6%, iar DAX (Frankfurt) a crescut cu 0,3%.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO