Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Acţiunile Pinterest se prăbuşesc pe fondul unui număr tot mai mic de utilizatori în Statele Unite

Business internaţional. Acţiunile Pinterest se...

Autor: Eduard Ivanovici

02.08.2021, 00:00 152

Acţiunile platformei Pinterest (simbol bursier PINS), cunoscută celor care distribuie colaje de fotografii, mâncare şi decoraţiuni, s-au prăbuşit vineri cu până la 17%, după ce au scăzut cu circa 19% în şedinţele after-hours de joi, potrivit MarketWatch. Rezultatele vin după ce compania a raportat o creştere uriaşă a veniturilor prin comparaţie cu anul trecut, înregistrând în acelaşi timp o scădere drastică a numărului de utilizatori din Statele Unite.

Mai mult, compania a declarat că nu poate oferi estimări pentru T3/2021 din cauza incertitudinilor cauzate de pandemia de coroanvirus. Pinterest a obţinut o creştere a veniturilor de 125% în T2 faţă de aceeaşi perioadă din 2020, iar utilizatorii lunari activi au crescut la nivel global cu 9%. Totuşi, compania a suferit un declin de 7% în ceea ce priveşte utilizatorii din SUA şi a încheiat trimestrul cu circa 454 de milioane de utilizatori lunari activi, cu mult sub estimările oferite de analişti – 481,6 milioane.

La fel ca Facebook (FB), Alphabet (GOOGL) şi alţi jucători din sectorul tech care şi-au raportat recent veniturile, Pinterest a beneficiat de pe urma unei cereri tot mai mari pe segmentul de advertising online. Pinterest a raportat un venit net de 69,4 milioane de dolari, sau 10 cenţi per acţiune, faţă de o pierdere de 100,7 milioane de dolari, sau 17 cenţi per acţiune, în acelaşi trimestru din 2020. Acţiunile Pinterest au scăzut cu aproximativ 13% de la începutul anului până în prezent, însă creşterea din ultimele 12 luni ajunge la peste 130%. Între timp, indicele S&P 500 a crescut cu 18% de la începutul lui 2021 şi cu peste 30% în ultimul an. Capitalizarea bursieră ajunge la peste 37 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO