Burse - Fonduri mutuale

Ce strategie de investiţii este mai bună la acţiunile Oltchim: cumperi cu gândul la privatizare sau vinzi de teama unui eşec?

Ce strategie de investiţii este mai bună la acţiunile...

Autor: Roxana Pricop

01.10.2015, 00:08 931

Revenirea la tranzacţionare a acţiunilor Oltchim readuce în lumina reflectoarelor o companie care a stat în umbră aproape trei ani.

Acţiunile Oltchim (OLT) au revenit ieri la tran­zac­ţionare după doi ani şi opt luni de sus­pen­dare. Combinatul este în continuare în insolvenţă însă cum pla­nul de reorganizare, acceptat de cre­ditori şi confirmat de instanţă, a devenit definitiv săp­tă­mâna trecută, Bursa de Valori Bu­cureşti a permis re­in­­trarea acţiu­nilor OLT în ringul bur­sier.

Cu o capitalizare de peste 100 mi­lioane de lei, Oltchim a de­venit astfel sin­gura com­panie în insolvenţă tranzac­ţionată pe piaţa principală a bursei. Cum nici fondurile de pensii pri­vate şi nici fondurile mutuale nu au voie să investească în companii insolvente, cel mai probabil acţiunile Oltchim vor atrage interesul micilor investitori şi al fon­durilor închise de investiţii cu apetit pentru risc. Free float-ul companiei, adică acţiunile disponibile la tranzac­ţio­nare, este de 12,8% din capital. Statul, prin Ministerul Economiei, deţine pa­chetul de con­trol de 54%, iar grupul ger­­­man PCC are aproa­­pe o treime din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO