Burse - Fonduri mutuale

Cele mai tranzacţionate acţiuni pe platformele Saxo Bank în România în 2020: Virgin Galactic, PayPal, Airbus, Thyssen Krupp şi Gilead Sciences

Cele mai tranzacţionate acţiuni pe platformele Saxo...

Autor: Roxana Rosu

22.12.2020, 12:00 493

Cele mai tranzacţionate acţiuni pe platformele Saxo Bank în România au fost în acest an Virgin Galactic, PayPal, Airbus, Thyssen Krupp şi Gilead Sciences, opţiuni diferite de cele observate la nivel global, unde pe primul loc se află Tesla, urmată de Apple.

„Anul acesta a fost despre lumea online vs. offline, deoarece companiile de tehnologie au fost catapultate în viitor de pandemia Covid-19, în timp ce multe industrii „fizice” precum aviaţia, călătoriile, agrementul, ospitalitatea şi automobilele au fost supuse unei presiuni semnificative din cauza restricţiilor severe şi blocaje. Anul va fi ţinut minte pentru cea mai rapidă revenire pe piaţa de capital din istoria modernă, după o vânzare bruscă de 34% în doar 23 de zile de tranzacţionare în februarie şi martie, determinată de acţiuni politice agresive în întreaga lume.”, a comentat  Peter Garnry, şeful Strategiei de Capitaluri Proprii, Saxo Bank.

Potrivit analiştilor, 2020 a fost un an care va intra în cărţile de istorie financiară, deoarece scăderea accentuată a pieţelor globale de acţiuni, în primăvară, a fost urmată de cea mai rapidă redresare din istoria recentă.

Saxo Bank a înregistrat niveluri record de activitate atât de la clienţii noi, cât şi de la cei existenţi.

La nivel global, acţiunile de tehnologie din SUA au fost cele mai tranzacţionate, dar companiile de vehicule electrice au fost în top, cu cele mai performante acţiuni din 2020. Tesla şi Nio (denumită şi Tesla chinezească) au crescut enorm în acest an: Tesla, cu peste 640% şi Nio, cu un uimitor 1069%.Comparativ, Apple a avut un avans de 70%, iar Microsoft de 33%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO