Burse - Fonduri mutuale

Conflict între Fondul Proprietatea şi conducerea Oil Terminal

Conflict între Fondul Proprietatea şi conducerea Oil Terminal

Autor: Adrian Cojocar

30.06.2011, 00:04 999

Conducerea operatorului portuar Oil Terminal din Constanţa (OIL)a res­pins ca nefondată cererea acţiona­ru­lui minoritar FondulProprietatea (FP) pri­vind criteriile de selecţie aevalua­to­ru­lui terenurilor de zeci de hectare pe care companiavrea să le includă în capitaluri.

Fondul Proprietatea a propus ca evaluatorul terenurilorcompaniei să în­deplinească anumite condiţii, respectiv să fie alesde Oficiul Registrului Comer­ţu­lui, să fie membru ANEVAR şi săaibă o cifră de afaceri mai mare de 10 mil. lei.

Cele două terenuri situate pe strada Caraiman din Constanţa aufost evaluate la finele lunii ianuarie a acestui an de cătreevaluatorul Salconta SRL la 151,8 milioane de lei (35,67 milioanede euro) şi statul, care controlează compania, in­ten­ţionează sămajoreze capitalul cu valoarea acestora. Acest lucru ar diluapu­ternic participaţiile minoritarilor, pre­cum FondulProprietatea, care deţine 8,5% din acţiuni, sau i-ar obliga peaceş­tia să aducă milioane de euro în compa­nie pentru a-şi menţineparticipaţiile.

Fondul Proprietatea a vândut recent un pachet de 1,5% dinacţiunile Oil Ter­mi­nal în schimbul a 3,3 mil. lei după cetitlu­rile operatorului portuar s-au apre­ciat accelerat pe bursăîn urmă cu câteva săptămâni.

Ministerul Economiei controlează 59,62% din acţiunile OilTerminal, care are o capitalizare de aproape 36 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO