Burse - Fonduri mutuale

Conpet a selectat Broker Cluj să-i intermedieze listarea la bursă

Autor: Andrei Chirileasa

19.12.2012, 18:35 439

Compania de transport a produselor petroliere Conpet Ploieşti (COTE) a selectat Broker Cluj (BRK) ca intermediar în vederea transferului acţiunilor de pe piaţa RASDAQ pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conpet este în prezent a doua companie de pe RASDAQ după valoarea de piaţă, cu o capitalizare de 70 de milioane de euro. Compania este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 59% din acţiuni, participaţie care va fi preluată cel mai probabil de viitorul minister al Energiei. Fondul Proprietatea are şi el un pachet de 30% din acţiuni, restul de 11% fiind în posesia micilor acţionari.

Conpet a avut anul trecut afaceri de 342 de milioane de lei şi un profit net de 28,6 milioane de lei, compania având o politică stabilă de dividende în ultimii ani.

Statul a numit săptămâna trecută un director nou la Conpet, Liviu Ilasi, după ce fostul director, Nicolae Alexandri, a fost ales deputat de Prahova din partea USL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO