Burse - Fonduri mutuale

Consilierul lui Ariton, ales preşedinte în locul lui Roibu la Oltchim

Consilierul lui Ariton, ales preşedinte în locul lui Roibu la Oltchim

Autor: Stefan Musgociu

09.09.2011, 00:00 586

Consiliul de Administraţie al Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) l-a numit miercuri preşedinte al consiliului de administraţie pe Constantin Dascălu (foto), consilier al ministrului economiei Ion Ariton, în conformitate cu propunerea ministerului, iar Constantin Roibu a rămas doar director general al combinatului.

Pe de altă parte, Roibu şi-ar putea pierde şi funcţia de director general, în condiţiile în care Oltchim se numără printre cele patru companii la care statul a convenit cu FMI să numească management privat, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax. Ministrul economiei Ion Ariton a emis în 15 iulie un ordin prin care preşedintele CA al Oltchim nu poate îndeplini simultan şi funcţia de director general al companiei.

Ordinul a fost aprobat săptămâna trecută în AGA de la Oltchim, însă Roibu a mai fost pentru o săptămână preşedinte interimar al Consiliului de Administraţie, întrucât nu a fost ales un nou preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO