Burse - Fonduri mutuale

Cu un declin de 37% în ultimul an, principalul portofoliu al ARK Invest, fondat de Cathie Wood şi cu investiţii şi la UiPath, se îndreaptă spre dezastru

Cu un declin de 37% în ultimul an, principalul...

Autor: Eduard Ivanovici

13.01.2022, 08:22 1419

♦ Tesla, Coinbase, Roku, Teladoc, UiPath şi Zoom, printre deţinerile ARK Invest.

ETF-ul ARK Innovation, admi­nistrat de societatea de investiţii ARK Invest a celebrei investitoare Cathie Wood, înregistrează o scădere de 37% în ultimele douăsprece luni.

Totuşi, la finalul anului 2021, în timpul unei perioade de scăderi, Cathie Wood îşi reitera convingerea conform căreia investiţiile în tehno­logii inedite se vor dovedi a fi o mină de aur în următorii ani, potrivit Fortune.

CEO-ul ARK Invest, administra­tor cu expunere pe unele dintre cele mai mari companii de tehnologie la nivel global, preconiza pe atunci că fondul ei de referinţă va genera randa­mente anuale de 40% în următorii cinci ani, de la o estimare anterioară de 15%-20%.

Motivul? Declinul brusc al acţiu­nilor ARK ar fi constituit o oportu­nitate imensă de achiziţie. Astfel, investitorii care cumpărau în acea perioadă puteau marca profituri de două ori mai mari decât cei care au cumpărat aproape de apo­geu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO